Brother LC-1000 / LC-57 kartuş dolumu

27.12.2012 07:49

 Brother LC 37-51-57-970-1000 serisi kartuşların dolum yöntemleri :

 

Brother kartuşlarda çip bulunmadığından dolayı resetlenmeye gerek duyulmaz.Dolum yapılan kartuşlar ile baskı yapılırken silik yada çizgili baskılar alındığında, yazdırmaya ara verip kartuşlara mürekkep ilavesi yapılmalıdır.Aksi halde yazıcı baskı kafaları aşırı ısınmadan dolayı arızalanabilir.Kartuşları ara sıra kontrol edip azar azar mürekkep ilave edilmelidir.Bu şekilde uzun zamanlar sağlıklı ve sorunsuz baskılar alınabilir.

 

Falçata ile gösterildiği yerden kapak açılır.Ortaya çıkan mürekkep tankına siyah için 20 ml, renkliler için 10 ml şekildeki dolum yerlerinden doldurulur.Şırınga iğnesi ile tank duvarlarına zarar vermemeye dikkat edin.Dolum delikleri sıcak silikon ile kapatılabilir.

 

Bu orijinal kartuşların yerine dolumu çok daha basit olan dolan kartuşları kullanabilir, üzerlerindeki hazır dolum tıpalarından kolayca dolum yapabilirsiniz.

 

 

 

Brother LC 100 / LC 57 Doldurulabilir kartuşlar

 

Brother LC-37,51, 57, 970, 1000 Serisi Dolan Kartuşların Dolumu :

 

 

 

 

 

 

Brother LC-37,LC-51, LC-57, LC-970, LC-1000 serisi dolan kartuşların dolumu resimde gösterildiği gibi yapılır.


Kartuşun üzerinde iki adet tıpa mevcuttur.Biri dolum yapılan kanal, diğeri hava kanalıdır.Hava kanalı kartuş doldurulurken mürekkebin ağızdan boşalmaması için dolum sırasında, yada dolu olarak taşınacak ise takılır.Kartuş yazıcıya takılacağı zaman bu hava tıpası çıkartılmalıdır.Aksi halde mürekkep yazıcıya iletilmez.

Kartuşu doldururken enjektör iğnesinin plastik kasaya zarar vermemesine dikkat edilmelidir.Her renk için 23 ml mürekkep doldurulur.Dolum işleminden sonra dolum tıpasını yerine takılır.

Dolan kartuşlarınızı çok uzun süreler sağlıklı ve problemsiz kullanımları için kartuş içindeki mürekkep seviyelerini sık sık kontrol edin.Hiç bir zaman mürekkebin tamamen tükenmesine izin vermeyin.Sürekli azar azar mürekkep ilave edin.Çünkü Alternatif kartuş kullanımından dolayı yazıcı mürekkep seviye uyarıları yanlış bilgi vermektedir.Dolu kartuşa boş, yada boşalmış kartuşlara dolu seviye bilgisi verebilir.Mürekkep seviyesinin çok az olması veya hiç olmaması durumlarında dolan kartuşların çiplerinde ve mürekkepsiz yazdırma çabalarından dolayı baskı kafalarında geri dönüşümü zor arızalara yol açabilir.Bu durum sadece dolan kartuşlar için değil tüm dolum yapılabilen orijinal kartuşlar için de geçerlidir.

       Dolan kartuşların şeffaf malzemelerden yapılmalarının nedeni içindeki mürekkep seviyelerinin kullanıcılar tarafından gözlemlenebilmesi, kontrol altında tutulması içindir.

 

 

 


Search Engine Submission - AddMe Başlığım sayfa içeriği