Hp 704 siyah kartuş dolumu

27.12.2012 07:47

 HP 704 Siyah Kartuş Dolum Metodu

 

 

 

 

Hp 704 siyah kartuşların dolumu için şekildeki gibi kartuşun etiketini bir falçata ile kaldırın.sonradan tekrar yapıştırılacağı için dikkatlice çıkartın ve bir kenara koyun.

Şekilde gösterilen dolum deliğinden mürekkebi enjekte edin .Siyah kartuşların içinde tek parça sünger  bulunur ve tüm dolum kanalları bu süngere ulaşır.

Hp 704 siyah kartuş 10 ml mürekkep kapasitesine sahiptir.

Mürekkebi yavaş yavaş kartuşa enjekte edin.Kartuşun içinde bir miktar mürekkep bulunabileceğinden dolayı süngerin emmediği fazla mürekkep taşabilir,yada ağız kısmından akma yapar.Bu durumda mürekkebi bir miktar geri çekin.Mürekkep akıntısı kesilmeden kartuşu yazıcıya takmayın.

 Enjektör iğnesini dik olarak değil, yan olarak süngere batırın.İğnenin kartuşun alt kafa kısmında bulunan keçe kısmına hasar vermesi damlamalara yol açar.

Dolum işlemi bittikten sonra kartuşun etiketini yerine yerleştirin.Kendi yapışkanlığı yeterli olacaktır.Bu etiketi farklı bir yapıştırıcı, bant veya silikon ile yapıştırmayın.Çünkü kartuş etiketinin altında bulunan ince hava kanallarının açık olması sağlıklı mürekkep akışı için gereklidir.

  İnkjet kartuşların dolumu için mürekkebin tamamen boşalmasını beklemeyin.Sık sık ve azar azar mürekkep ilave edin.Çünkü mürekkepsiz kalan baskı kafasındaki mürekkep kanallarının kuruması,tıkanmalara yol açabilir.Ayrıca kartuş içindeki süngerin kuruyarak özelliği yitirmesi sonucu doldurulan mürekkebi tutmadan direk ağızdan verebilir, ve baskı kalitesini olumsuz etkiler.



Search Engine Submission - AddMe Başlığım sayfa içeriği