Hırsız Alarm Sistemleri

02.02.2013 05:12

 Ev, Fabrika, İş yerleri vb. yerlere kurulacak alarm sistemi donanımı, istenmeyen olumsuzlukları algılayarak, alarm panelini harekete geçirir. Alarm sistemi aynı zamanda, harici siren vasıtasıyla duyulur ölçüde ses çıkartarak içeriye izinsiz girmeye çalışan kişiden haberdar eder. Hırsızlar için caydırıcı olur. 

Alarm Sistemleri için vazgeçilmez bir hizmet olan ve 24 saat kesintisiz hizmet veren alarm haber alma merkezleri, evde veya işyerindeki elektrik kesintisi, telefon hattı arızası, akü arızası, pır dedektör arızası, gibi oluşabilecek tüm arızaları ve sirenlerin hala çalıp çalmadığı, alarm sisteminizin saat kaçta kurulduğu, hangi bölgeden kaç defa alarm geldiği gibi detayları kontrol güvenlik önlemleri için emniyet birimlerine ve yetkililere 24 saat bilgi ulaştırmakta ve çözüm üretmektedir.
 
Genelde Kullanılan Alarm Sistemleri; Kumandalı veya Keypad (şifreli) Alarm Sistemleri vardır. Alarm Sistemi'nin parçaları herhangi bir hareket anında hareketi algılayarak alarm sisteminin devreye geçmesini sağlar. Aynı şekilde pencere ve kapı manyetik kontakları,alarm sistemi kurulu vaziyetteyken pencerelerin veya kapının açılması durumunda alarmı devreye sokar. Temel olarak alarm sistemleri devreye geçtiğinde içerideki ve dışarıdaki sirenler çalmaya başlar ve önceden belirlemiş olduğunuz telefon numaralarını arayarak bildirimi gerçekleştirirler.  

 

 

Avrupa Standartlarını karşılayan EN50131 uyumlu Bosch Hırsız Algılama Ürünleri

 
Yeni Avrupa standartları, elektronik hırsız algılama ürünleri için yüksek, tutarlı performans seviyesi garanti etmektedir. Bosch Güvenlik Sistemleri, hırsızlık alarmı ürünleri için, bağımsız akredite edilmiş laboratuvarlar tarafından yeni Avrupa EN 50131 standartlarına dayanan testler isteyen ilk şirketlerden biridir.
 
 
 
  • Güvenlik ürünlerinde Avrupa standartlarının
    artan önemi
  • Ulusal standartların yerini alan Avrupa
    genelindeki yeni güvenlik standartları
EN uyumlu ürünler için kullanıcıların ve kurulumcuların artan taleplerini karşılamak için yeni standartlar CENELEC (Avrupa Elektroteknik Standardizasyon Komitesi) tarafından uygulamaya kondu. Avrupa standartları, aşamalı olarak Avrupa genelindeki mevcut ulusal standartların yerini alacak ve ayrıca, kendi yerleşmiş standartları olmayan Avrupa ülkelerine yayılacaktır. Yeni EN standartlarının amacı, Avrupa genelindeki elektronik güvenlik sistemleri için yüksek, tutarlı bir performans seviyesi garanti etmektir.
 
Halihazırda, alarm sistemleri (EN 50131-1), pasif IR dedektörleri (EN 50131-2-2), pasif IR/mikrodalga dedektörleri (EN 50131-2-4), alarm panelleri (EN 50131-3), uyarı cihazları (EN 50131-4), alarm sistemleri için kablosuz bağlantılar (EN 50131-5-3) ve güç kaynakları (EN 50131-6) için gereksinimler ve test prosedürleri bulunmaktadır. Açma Kontakları (TS 50131-2-6) ve Birleşik PIR / ultrasonik dedektörler (TS 50131-2-5) EN- Standartları olarak yayınlanmak üzere hazırlanma aşamasındadır. Alarm sistemleri için aktarım sistemleri ve ilgili ürünler için gereksinimler de dahil diğerleri, bu standartları izleyecektir.

Ancak, bu yeni standartların sektörde güvenilirlik kazanması ve yaygın şekilde kabul edilmesi için, ürünlerin üreticiler tarafından değil, bağımsız laboratuvarları tarafından test edilmesi gerekir. EN 50131'e uyumlulukla ilgili bir yeterlik beyanı, ürün kalitesini ve ürün özelliklerini kesinlikle garanti etmez. Bu nedenle, Fransa'daki CNPP, Almanya'daki VdS ve Belçika'daki ANPI gibi birçok ulusal laboratuvar, geçerli EN standartlarına ve Teknik Özelliklere dayanan ürün testlerini şimdiden başlatmıştır.
Bosch, kurulumcuların, bayilerin ve son kullanıcıların güvenebileceği önemli bir kalite markası olarak, EN 50131 standartlarının güçlü bir destekçisi olmuştur ve ürünleri bağımsız uyumluluk testlerine gönderen ilk şirketlerden biridir.
 
Fransa'da bulunan CNPP laboratuvarları, Bosch'un Blue Line ve Tri Focus Profesyonel Seri hareket dedektörlerinin yanı sıra wLSN kablosuz teknolojisi ve Easy Serisi Hırsızlık Alarm panelini EN 50131 uyumluluğu için yakın zamanda test etmiştir. Gönderilen tüm ürünler, ilgili testleri geçmiştir. Test raporları, sadece yeterlik beyanına değil aynı zamanda bağımsız kuruluşlara dayanan ürün kalitesi garantisi sağlamak için, istek üzerine sağlanmaktadır.

Yeni EN standardına desteğini daha da vurgulamak amacıyla Bosch, hırsız algılama ürünleri ile ilgili gereksinimler yürürlüğe girdiğinde bu ürünleri, EN 50131'e uygun hale getireceğini taahhüt etmektedir.


Search Engine Submission - AddMe Başlığım sayfa içeriği