Canon Pixma MX435 incelemesi ve Bitmeyen Kartuş Sistemi montajı

19.02.2013 11:06

 Merhaba.
Bu başlıkta Canon Pixma MX435 cihazı ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Almayı düşünen arkadaşlar fikir sahibi olabilsinler diye.
Cihazı 1 buçuk aydır kullanıyorum. Cihazı almadan önce fax özelliği dikkatimi çekti ve cihazın hat girişinin olup olmadığını çok merak ediyordum. Yani hat olmadan nasıl fax gönderiliyor diye. Ama internette bir türlü fotoğraf ve ya bilgi bulamadım. Cihaz elime geçince gördüm ki cihazın arkasında hat girişi ve telefon çıkışı var. Şimdilik cihazın fax özelliğini kullanmak nasip olmadı. fax hakkında başka bilgi veremeyeceğim.
Cihazın diğer özelliklerinden tek tek bahsetmek istiyorum:

1) USB girişi ve Wi-Fi özelliği: Cihazda bi tane USB girişi var ve 8GB flash bellek takıyorum ve sorun olmuyor. Wi-Fi özelliği ise en güzel tarafı. Modem üzerinden bağlantı kurdum ve kablo bağlantısı olmadığı için çok rahat oluyor. Ancak modem olmadan bilgisayar üzerinden kablosuz bağlantı oluyor mu bilmiyorum.

2) Tarayıcı özelliği: Gayet kaliteli tarama yapıyor diyebilirim. Tarama sonuçlarınızı isterseniz USB belleğe isterseniz de bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz. Ve anında PDF'ye dönüştürebiliyorsunuz. Tarama için cihazın üzerinde belge besleyici bölüm de var, yani isterseniz birbirine zımbalı olmayan belgeleri buradan otomatik olarak sırayla zahmetsizce tarayabiliyorsunuz. Benim ilk işim 1960-70-80 ve 90'lı yılların fotoğraflarını tarayıp bilgisayara arşivlemek oldu.

3) Fotokopi özelliği: Cihazın tarama tepsisine koyduğunuz bir belgenin tek tuşla ister renkli isterseniz siyah-beyaz fotokopisini çekebiliyorsunuz. Yani normal bir fotokopi makinesinden farkı yok, sadece biraz yavaş kalıyor. Sadece tarama tepsisine koyarak değil, belge besleyici ile de birden fazla belgenin fotokopisini zahmetsizce çekebilirsiniz.

4) Renkli çıktı alma: Bu makine sayesinde öğrencilerim için renkli renkli kitapçıklar bile bastım. Şu videoyu izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=9Mho4TEFkI8

5) Fotoğraf baskısı: Bu konuda özellikle söylemek istediklerim var. Ben cihaza bitmeyen kartuş sistemi monte ettim ve birkaç çeşit fotoğraf kağıdı da satın aldım. HP'nin 4 yıldızlı Advanced fotoğraf kağıdı, ayrıca bitmeyenkartus.com.tr adresinde ipek fotoğraf kağıdı ve matte fotoğraf kağıdı da aldım. Ancak ne yaparsam yapayım fotoğraf baskılarında adam gibi sonuç alamadım. Önce farklı marka makinelerle çekilmiş fotoğrafları basmayı denedim, daha sonra farklı kağıtlara baskı yaptım, sonra aynı fotoğrafı aynı kağıda farklı farklı ayarlarda bastım, monitörün renk ayarlarıyla da oynadım, 100'den fazla fotoğraf kağıdı harcadım ancak bir türlü olmadı. En sonunda suçlunun mürekkep olduğuna karar verdim.
Daha sonra bilgisayara bir de photoshop yüklemeyi denedim. Ve bütün suçun Canon'un orijinal yazılımında olduğunu anladım. Çünkü photoshop'ta hiç uğraşmadan, otomatik ayar yaparak bastığım fotoğraflar bile çok güzel çıktı. Yani kartuşun içindeki mürekkep orijinal değil ve elinizdeki fotoğraf kağıdının markası da Canon değilse, cihazın orijinal yazılımını fotoğraf basmak için kullanmanızı tavsiye etmem!

6) Bitmeyen Kartuş montajı: Bu cihazı aldıktan sonra bir de bitmeyen kartuş sistemi sipariş ettim. Ancak önce bir türlü monte edemedim. Cihazı aldığım yeri aradım ve oradan da MX435'e kendim montaj yapamayacağımı öğrendim. Ancak sonunda kendimce bir montaj sistemi buldum ve sanırım doğru da yaptım. Aşağıda paylaşacağım linkte youtube'a eklediğim videoyu görebilirsiniz. Kısacası bu cihazı alınca bitmeyen kartuş sistemi takma konusunda çekinmeyin, hatta daha cihazı kullanmadan montajını yapmanızı ya da hazır montajlı bir cihaz almanızı tavsiye ederim.

Video linki:
https://www.youtube.com/watch?v=gWO2nnAPJHg


Search Engine Submission - AddMe Başlığım sayfa içeriği