Dolan kartuşlar

27.12.2012 07:42

 Dolan kartuşlar orijinal kartuşlara ekonomik alternatif olarak üretilen muadil kartuşlardır.Bazı orijinal kartuşların üzerinde bulunan ve belirli bir baskı sonrası kartuşu kilitleyen çip sistemi, kartuş doldurulsa bile sonuç alınamaz.Dolan kartuşların bir bölümünde kendi kendini resetleyen çip sistemi vardır.Otomatik reset sistemi bulunmayanlar diğer kartuşlarda da orijinal kartuştan çıkartılan çipler ile kartuşlar kullanılmaya devam edilir.

Dolan kartuşların özellikleri :  

Dolum tıpalarından kolaylıkla doldurulur.

Yazıcıya mekanik ya da yazılımsal hiçbir zararı yoktur.

Orijinal kartuş kullanımına kıyaslanamayacak derecede ekonomik baskılar alınır.

Aynı kartuş defalarca doldurabilir ve sürekli olarak kullanılabilir.


Dolan kartuş kullanımları hakkında önemli not : 

        Dolan kartuşlarınızı çok uzun süreler sağlıklı ve problemsiz kullanımları için kartuş içindeki mürekkep seviyelerini sık sık kontrol edin.Hiç bir zaman mürekkebin tamamen tükenmesine izin vermeyin.Sürekli azar azar mürekkep ilave edin.Çünkü Alternatif kartuş kullanımından dolayı yazıcı mürekkep seviye uyarıları yanlış bilgi vermektedir.Dolu kartuşa boş, yada boşalmış kartuşlara dolu seviye bilgisi verebilir.Mürekkep seviyesinin çok az olması veya hiç olmaması durumlarında dolan kartuşların çiplerinde ve mürekkepsiz yazdırma çabalarından dolayı baskı kafalarında geri dönüşümü zor arızalara yol açabilir.Bu durum sadece dolan kartuşlar için değil tüm dolum yapılabilen orijinal kartuşlar için de geçerlidir.

       Dolan kartuşların şeffaf malzemelerden yapılmalarının nedeni içindeki mürekkep seviyelerinin kullanıcılar tarafından gözlemlenebilmesi, kontrol altında tutulması içindir.

       Üzerlerinde çip ile birlikte gelen kartuşların çiplerine el ile dokunmak, statik elektrik nedeniyle bozulmalarına yol açabilir.Bu çiplere el sürülmemeli, mürekkep veya başka sıvılar ile ıslatılmamalıdır. Gerektiğinde kuru bir peçete ile kurulanmalıdır.

         Kartuşlarınızı uzun yıllar sorunsuz kullanmak için lütfen bu uyarıları dikkate alın.


Search Engine Submission - AddMe Başlığım sayfa içeriği