Hp 301 siyah kartuş dolumu

27.12.2012 07:44

 Hp  21 - 27 - 56 - 300 - 301 - 336 - 337 - 338 - 339 - 350 - 704 - 900- 901 serisi Siyah Kartuşların Dolumu


Kartuşunuzun  üst tarafında bulunan etikete şekilde gösterildiği yerden delme aparatı ile delik açınız. Ya da falçata veya bıçak yardımı ile etiketi hafifçe kaldırın. Kartuşun etiketsiz üst yapısı şekilde görüldüğü gibidir.Bu kanallar kartuşun içindeki tek parça süngere ulaşır. Özellikle yazıcı ile gelen ilk demo kartuşlarda düşük kapasiteden dolayı sadece en üstteki delikten süngere ulaşılabilir.Diğerleri boştur.

      

Enjektöre çektiğiniz 5 ml mürekkebi YAVAŞ-YAVAŞ bu delikten enjekte edin.

DİKKAT:Enjektör iğnesini 2 cm den fazla batırmayın.Zira kartuşun iç kafa kısmı zarar görebilir. 

 

Taşma oluşursa enjekte etmeyi bırakın ve mürekkebi  bir miktar geri çekin.Kartuşa kapasitesinden fazla mürekkep konulduğunda bu fazlalık ağız kısmından damlacıklar halinde akacaktır.Bu akıntı kesilmeden kartuşu yazıcınıza takmayın.

Kartuşu yumuşak temiz bir peçete ile hafifçe temizleyiniz. Kartuşunuzu yazıcınıza takın ve yazıcınızın otomatik kartuş  temizleme programını 1 – 2  kez çalıştırın.Bu program yazıcınızla birlikte bilgisayarınızda kuruludur. Şırınga ve iğnelerinizi ileride kullanmak üzere su ile temizleyiniz.





 

Hp yazıcılarda mürekkep bitti, kartuşu değiştirin mesajı :

 

Bazı hp yazıcıların kartuşları doldurulsa bile yazıcı halen boş olarak algılar ve kartuşu değiştirin uyarısı verir. Bu durumda mesajı dikkate almayın ve yazdırmaya devam edin. Yazıcı kartuşları seri numaralarından tanır ve aynı kartuşu kullanmaya devam ettikçe uyarı almaya devam edersiniz. Mürekkep seviyesini doldurulsa bile boş olarak tanımlar. Bu model kartuşları resetleme yöntemi henüz mevcut değildir. Yazıcı takılan son üç kartuşun seri nolarını hafızasında tutar.Şimdilik resetleme yöntemi olarak aynı tip 3 adet kartuş kullanılabilir.

 

Kendi kartuşunuzu çıkartın 2. Kartuşu takın, test sayfası yazdırın.

 

2.kartuşu çıkartın, 3. Kartuşu takın, test sayfası yazdırın

 

3.kartuşu çıkartın, 4. Kartuşu takın, test sayfası yazdırın

 

Bu aşamadan sonra 4.kartuşu çıkartıp kendi kartuşunuzu taktığınızda, yazıcı hafızasını resetler son takılan kendi kartuşunuzu tam dolu olarak görür.

 

   Diğer bir ipucu da varsa çevrenizde aynı model kartuş kullanan arkadaşlarınızla kartuşlarınızı değiş-tokuş yapabilirsiniz.


Search Engine Submission - AddMe Başlığım sayfa içeriği