Notebook Kullanımı ( Pratik bilgiler )

22.10.2012 20:48

 

Notebook Kullanımı ( Pratik bilgiler )

Notebook Kullanımı ( Pratik Bilgiler)

Dizüstü bilgisayarlar hassas yapıda olup yedek parçaları pahalı ürünlerdir. En ufak bir dikkatsizlik çok yüksek mebağlarla telafi edilecek sonuçlara yol açmaktadır. Burada, dizüstü bilgisayar kullanıcılarının dikkat etmesi gereken bazı uyarılar yer almaktadır. Bu uyarılar dikkate alınır ve uygulanırsa hem bilgisayarların kullanım ömrü uzamış olur, hem de dikkatsizlik sonucu oluşan zaman kaybı, maliyet ve hataların önüne geçilmiş olur.

 

  • Bilgisayarınıza, kullanım durumuna göre 6 ayda bir fan ve iç donanım temizliği yaptırın. Kısıtlı bir alanda çalışan fan ve diğer donanımlar, aralarına sıkışan toz ve pislik nedeniyle tıkanır ve aşırı derecede ısınmaya, kısa devreye neden olur. Aşırı ısınma da cihazınızın hem yavaşlamasına hem de kullanım ömrünün azalmasına neden olur.
  • Bilgisayarınızı çalışır durumdayken taşımayın. Bekleme durumundayken kapağını kapatıp çantanıza koymayın. Çantada çalışmaya devam eden cihaz aşırı ısınmadan zarar görür. Ayrıca bilgisayar tamamen kapanmadan taşındığında sabit diskin bozulma riski çok yüksektir.
  • Bilgisayarınızı çok yumuşak yüzeylere koymayın. Halı, battaniye, koltuk vs. yumuşak yüzeye gömülen cihazın fanları ve hava giriş yolları tıkanır bu da bilgisayarınızın aşırı ısınmasına ve zarar görmesine neden olur.
  • Batarya ömrünü uzatmak istiyorsanız, bilgisayarınızı devamlı şarjda tutmayın. Adaptör fişiniz sürekli prizde takılı duruyorsa bataryanızı çıkartın.
  • Üzerine sıvı dökülen notebookunuzu kesinlikle saç kurutma makinası benzeri kurutma aletiyle kurutmayın. Cihazınızı hemen ters çevirip bataryasını çıkartın adaptör fişini çekin ve servise götürün. Saç kurutma makinasıyla kurutulan cihazların klavye tuşları erimekte, cihazın elektronik devreleri korrozyon ve elektriklenme nedeniyle yanmakta ve daha büyük hasarlara yol açmaktadırr.
  • Adaptörü yanan bilgisayarınıza kesinlikle üniversal denilen ve her modele uç takılarak uyarlanabilen adaptörlerden takmayın. Bu tür adaptörlerin voltaj ve amper değeri cihazınızın gerçek voltaj ve amper değerine uymamakta, adaptörler voltaj ve regülasyon işlevini düzgün yapmadığı için ya cihazların bataryaları ölmekte ya da cihazınızın besleme devreleri zarar görerek kısa bir süre sonra anakart ciddi hasarlar almaktadır.
  • Notebookunuzu çantanızda taşırken batarya, adaptör gibi sert cisimleri çantanızın ön tarafına koymayın. Ön tarafa koyduğunuz sert cisimler ekran kapağına baskı yaparak hassas olan ekranın kırılmasına neden olabilir.
  • Bilgisayarınızı temizlerken sıvı temizlik malzemeleri kullanmayın. Lcd ekranlarınızı yüzeyini çizecek türden bezlerle silmeyin.
  • Biligisayarınızı, deneyimli ve tam donanımlı, yaptığı işin arkasında durabilecek, garanti kapsamında geri dönüşüm yapabileceğiniz teknik servislerden başka yerlerde açtırmayın. Hassas cihazlar olan notebook bilgisayayarlara geri dönüşü zor olan hasarları kullanıcılardan çok deneyimsiz teknik servisler vermektedir.

Search Engine Submission - AddMe Başlığım sayfa içeriği