Yazıcı reset nedir ve neden yazıcı resetleme?

09.02.2013 15:18

 Yazıcı reset nedir ve neden yazıcı resetleme?


 

 

Yazıcı resetleme, yazıcınızda doldurma kartuş kullanılabilmesi için yazıcınızın ürün yazılımının yeniden programlanmasıdır. Şu anda yalnızca Samsung ve Xerox'un yeni sürüm yazıcıları için yeniden programlama yapılabildiğini unutmayın.

 

Bu işlemin yapılmasındaki temel amaç; sizin ve bizim gibi sıradan kullanıcıların yeni kartuş satın alma gereksiniminden tasarruf etmelerini sağlamaktır. Resetleme işlemi sayesinde, yazıcı için yeni kartuş satın alma gereksinimi ortadan kalkar ve yazıcınızda rahatlıkla doldurma kartuş kullanabilirsiniz. Daha önce ürün yazılımı değiştirmeye ihtiyaç yoktu (doldurma kartuşlar sorunsuzca her türlü lazer yazıcıda çalışıyordu) ancak bazı firmaların ürettikleri yeni yazıcılarda farklı bir teknolojiyi benimsemeleri nedeniyle artık  ciddi bir problemhaline geldi. Önceden yazıcıda kullanılmış bir kartuş kullanıyor olsanız dahi, onu tekrar doldurmak, çipi değiştirip toneri doldurmak gibi basit bir işlemden ibaretti. Daha sonra doldurma kartuşu yazıcıya takıp sorunsuzca yazdırma işleminize devam edebiliyordunuz. Şimdi ise orijinal çipler daha karmaşık yöntemlerle kodlanmaya başlandı  ve piyasaya sürülen orijinal olmayan sarf malzemeleri sorunlu çıkmaya başladı.

 

Bu durum  bazı роfesyonellerde yazıcının ürün yazılımını, doldurma kartuşların kullanılmasına izin verecek şekilde yeniden programlama  fikrini doğurdu. Bir başka deyişle ürün yazılımımız sayesinde, yazıcınız sürekli test modunda çalıştığını düşünecektir. Böylelikle, yazıcı her açılışında sanki kullanım ömrü yeni başlamış gibi işlev gösterecektir. Teknik ayrıntılara geçmeden önce yazıcınızı resetlemeniz halinde, doldurma kartuş kullanabileceğinizin altını tekrar çizmek isteriz.

 

Öyleyse tek yapmanız gereken, yazıcınızı yeni kartuş almadan yazabilecek hale getirmektir.

 

1.  Kullanılmış toner kartuşunuzu doldurun.

2. Eğer varsa kartuştaki çipi çıkartın.

3. Bizden ürün yazılımı satın alın.

4. Kartuşu yazıcıya takın.

5. Yazıcıyı bilgisayara bağlayın.

6. Ürün yazılımını çalıştırın.

 

Hepsi bu kadar; artık sorunsuzca çıktı almanın keyfini yaşayın ve arkadaşlarınıza bizden bahsetmeyi unutmayın.


Search Engine Submission - AddMe Başlığım sayfa içeriği